טעויות שעשיתי כמגדלת מתחילה שאני לא מתחרטת עליהן, כי מכל טעות לומדים וגדלים.
גידול סוקולנטים מזרעים
מאוד קל להתפתות לזרעים של צמחים מיוחדים או יקרים, בעיקר כי הזרעים מאוד זולים, אבל חשוב לדעת שלא כל הזרעים נובטים וכשזה מגיע לסוקולנטים גם אם יש נביטה, לוקח שנים לסוקולנט לגדול מזרעים וכבר עדיף להשתמש בייחור.
השקייה עם בקבוק בקלות
כבר שנים שיש טריק שאומר לשים בקבוק הפוך באדמה כדי שהיא תקבל השקייה רציפה, אבל לרוב הצמחים השקייה כזאת רק תזיק. אם ההשקייה עילית, היא צריכה להיות חזקה, עד נגירה ובכל האדמה ולא רק בנקודה ספציפית.
להשקות לפי לוח זמנים מסודר
הדרך המהירה לרקבון שורש. גם אם רק ביום שישי בצהריים יש לך זמן פנוי להשקות ולטפל בצמחים, אם האדמה עוד רטובה מההשקייה הקודמת, השורש ירקב. גם צמחים שצריכים השקייה תקופה, האדמה לא יכולה להשאר רטובה. בחורף האדמה יכולה להתייבש לאט יותר מבקיץ. בתוך הבית היא תתייבש מהר יותר מבפנים וכלי טרקוטה יתייבש מהר יותר מפלסטיק. אי אפשר לקבוע את זה לפי ימים, רק לפי בדיקה של האדמה והצמח.
לא לגזום עלים צהובים ופרחים מיותרים
יש הרבה אנשים שטוענים שלא צריך לגזום שום דבר ושאם הצמח ירצה הוא ינשיר לבד וזה נכון, אבל למה לא לעזור לצמח? לרוב צמחי הבית הפרחים הם לא רלוונטים, הם לא יפים, לוקחים המון אנרגיה שיכולה ללכת לפיתוח עלים ולצמיחה מוגברת. עלים צהובים שהם שניה מלנשור יכולים לקבל עוד קצת עזרה, כי הם עדיין לוקחים אנרגיה מהצמח, אז תגזרו, לא קרה כלום.
להניח שאם צמח עצר את הגדילה, הוא מת
יש המון צמחים שמחזור החיים שלהם משתנה בהתאם לשנה. הסחלב שפורח במחזוריות, צמחי פקעת ובצל שפורחים רק בחורף או צמחים שפורחים רק בקיץ ונכנסים לתרמת חורף. לא צריך לזרוק את הצמח, רק לבדוק מה הוא צריך ולתת לו זמן.